Társadalmi felelősségvállalás 8.

NEMZETISÉGEK NAPJA BESZÁMOLÓ

2019. május 03.

A nemzeti identitás sok mindenben megnyilvánul. A környezetben, melyben élünk, melyet kialakítunk magunk körül, a szokások, hagyományok melyeket gyűjtünk, beépítünk napjainkba.

Iskolánk német nemzetiségi iskola. A folyósok, termek díszítése is ennek jegyében készült. A feliratok is német nyelvűek.  A mindennapokba csempésszük be a régi ünnepek, hagyományok hangulatát. Számunkra minden nap a nemzetiségek napja, hiszen az osztályaink diákjai más-más nemzetiséghez tartoznak. Tiszteljük, becsüljük ezt az etnikai hovatartozást. Célunk, hogy mindenki büszke legyen a gyökereire, származására.

A Nemzetiségek napja remek alkalmat teremt arra, hogy ezt a sokszínűséget bemutassuk egymásnak. Lehetőség, hogy megmutassuk a cigány, székely és sváb szokásokat. Megcsodálhassuk a népviseletüket, ezért ezen a napon mindenki valamilyen népviseleti ruhadarabot viselt. Mesélt annak eredetéről, a viselés szabályairól. Hoztak régi tárgyakat, melyeknek bemutatták a rendeltetésszerű használatát.

Csoportokban készültek fel egy-egy nemzetiség bemutatására. Előadtak verset, mesét, éneket. Közösen megtanultuk egymás dalait, táncoltuk egymás táncait. Megismertük az ételeket, azok elkészítését.

Látogatást tettünk, olyan idős embereknél, aki szívesen meséltek a régi életükről. Mesterségek ismerhettünk meg.

Egy jó hangulatú napot töltöttünk el együtt, megismerve még jobban egymást. A program nagyban segítette egymás elfogadását.

Társadalmi felelősségvállalás:

A foglalkozás témája a környezetvédelem volt. A program célja pedig a természet iránti felelősségvállalás kialakítása és erősítése.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.