Személyes találkozó 5. – “A” komponens

Program címe: Személyes találkozó

Időpont: 2019. november 27.

Helyszín: Budapest

Résztvevők: A-komponens

Az iskola elől reggel fél hétkor indultunk. Itt már meglepetésben volt részünk, mert egy modern, új luxus busz érkezett értünk. Egy további ajándék volt számunkra, hogy a buszvezető nagyon kedves, gyerekek nyelvén beszélő, rugalmas egyéniség volt. A Cikói iskola tanulói is felszálltak, majd Dunaújvárosban pihentünk egy kicsit.

10 órára megérkeztünk a Várkert Bazárhoz. Sétát tettünk idegenvezetőnkkel a Budai várnegyedben, megtekintettük a Budavári Palotát, a Halászbástyát és a Mátyás templomot. Csodálatos volt a kilátás Pestre, a Dunára és az Országházra. Izgalmas, szórakoztató és érdekes volt. Ezeket a gyönyörű látványosságokat sokan most látták először életükben.

Egy nagyon hangulatos belvárosi étteremben, igazán nagyszerű ebéd várt bennünket: leves, főétel körettel, limonádé, és még meglepetés desszert is.

A Tutanhamon kiállítás következett. Egy átfogó varázslat egy ősi civilizációról, egy mindmáig hiedelmekkel teli misztikus világ tárult fel tanulóink előtt. A látnivaló és a történelmi múlt beszippantott bennünket! Csupa kíváncsi, izgatott gyerek vette birtokba az egész interaktív kiállítást. Csodálatos volt.

A nap utolsó programja a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár forgatagában telt el. Rengeteg kézműves termék, népzene, autentikus miliő várt bennünket. Mindenkit elragadott a karácsonyi hangulat. Csodáltuk a fényeket, a főváros nyüzsgését.

Egy fantasztikus nap után, rengeteg élménnyel gazdagodva értünk haza.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.