Személyes találkozó 4. – “A” komponens

Személyes találkozó (Somogyfajszi látogatók Nagymányokon)

2019. március 26-27.

A különjáratú autóbusz pontosan érkezett az iskolánk elé, a tervezett időpontban, ahol Wusching Rita intézményvezető fogadta a vendégeket.

Röviden bemutatta az iskolát, vázolta a tervezett programot. Egy külön teremben lehetőséget biztosítottunk vendégeinknek a lepakoláshoz. Találkozhattak a már megismert diákokkal, akikkel jó barátságot kötöttek az elmúlt találkozás alkalmával. A kísérő pedagógusok megismerkedhettek a mi nevelőtestületünkkel is.

Ellátogattunk az iskola szomszédságában álló katolikus templomba, ahol egy diákunk röviden ismertette a templom történetét. Gyalogosan sétáltunk tovább, hogy minden települési nevezetességet, érdekességet meg tudjunk mutatni a vendégeinknek. Délután a sváb és székely tájházat is megtekintettük, ahol kimerítő előadást kaphattunk a hagyományokról, a régi szokásosról, a kiállított eszközök rendeltetésszerű használatáról. Az esti órákban – egy játékos vetélkedő keretén belül – a diákok számot adtak a látottakról, és jó hangulatban mérték össze tudásukat, ügyességüket. A gyerekek érdeklődőek voltak, sok kérdést tettek fel.

Másnap lehetőséget kaptak a gyerekek közös beszélgetésre, csapatépítő játékokban való részvételre. Délután egy hosszabb séta után értünk el a Kálvária dombra, melyről csodálatos látvány tárult elénk. Innen sétáltunk el a sportcsarnokba, és egy játékos sportversenyre invitáltuk a vendégeket. Fergeteges sikert aratott ez a rendezvény.

A jól sikerült találkozó után vendégeink nehezen szánták rá magukat az útra.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.